På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Bildningscentrum Facetten

VI VILL ATT DU LYCKAS!

På vår skola gillar vi att överträffa oss själva och hela tiden nå högre mål. Men ännu viktigare är att just Du ska nå dina mål!

De senaste åren har betydligt fler elever tagit en gymnasieexamen hos oss, än vad man gjort i övriga riket. Det är vi verkligen glada och stolta över!

Vi är en alldeles lagom stor gymnasieskola, ca 300 elever, med mycket framåtanda. Eller som en elev uttryckte det, ”en liten skola med stor attityd”. Hos oss finns en spännande mix av elever från hela Sverige. Vissa går idrottsinriktningar, andra musik- eller e-sportprofil och en del alldeles vanliga program. Vi är bäst i Sverige på Ung Företagsamhet, våra tekniska program är Teknikcollegecertifierade och vi har ett branschrekommenderat byggprogram. Vi är en av 21 Amnestyskolor i Sverige och en del av projektet En skola för mänskliga rättigheter. Flera elever som gått ut våra idrottsutbildningar har nått juniortouren i golf eller allsvensk- och superettannivå i fotboll – ja, till och med Champions League.

Läs mer om vår NIU inom fotboll här

Läs mer om vår NIU inom golf här

Läs mer om vår e-sportprofil här

Läs mer om vår musikprofik här

En utåtriktad skola
Hos oss finns en rolig mix av elever från hela Sverige. Atmosfären är skön med trevliga kompisar och engagerade lärare där ”alla känner alla”. Våra dörrar står alltid öppna mot omvärlden. Vi varvar traditionell undervisning med studieresor, föreläsare och samarbetsprojekt med näringslivet och det omkringliggande samhället.

Bäst i Sverige på Ung Företagsamhet
Vi är bäst i Sverige på Ung Företagsamhet, vi har ett branschcertifierat byggprogram och vi är samarbetsskola till Amnesty International i arbetet kring mänskliga rättigheter. Vi satsar på utökad praktik på alla våra yrkesprogram. Det finns helt enkelt massor av bra skäl till att gå hos oss.

Vi vill att du ska lyckas
Vårt mål är självklart att du ska stortrivas hos oss. På så sätt får du alla förutsättningar att utveckla din personlighet och nå bästa tänkbara studieresultat.

Välkommen till en personlig gymnasieskola som bryr sig!

PS.
Kolla även in dessa sidor:
Facettens bibliotek på Instagram
Facettens Elevkår på FaceBook

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Bildningscentrum Facetten.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • SA
 • NA
 • HA
 • BA
 • IMV
 • IMY
 • IMA
 • IMS
 • EK
 • EE
 • TE