På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Consensum – Sollentuna

Det kommer att behövas många som brinner för att jobba med människor i framtiden, den saken är klar.

Consensums program för vård & omsorg är högskoleförberedande och ger dig en stor valfrihet när det gäller kommande akademiska studier och framtida yrken. På Consensum jobbar vi med entreprenöriellt lärande. Tillsammans skapar vi kunskap som är meningsfull och som går att tillämpa praktiskt.

Skolan i Sollentuna är en gymnasieskola som erbjuder ett Vård- och Omsorgsprogram med två högskoleförberedande fördjupningar mot Akutsjukvård och Hälsa- och friskvård. Skolan är belägen centralt i Sollentuna med två minuter till tåg och buss.

Oavsett utbildning och program kan du alltid ha högskolebehörighet när du slutar hos oss, och därmed stor valfrihet när det gäller högre studier och framtida yrken. Om du är en av dem som älskar att jobba med människor, och är villig att kämpa på, så kan vi lova dig att det finns ett jobb därute som väntar på just dig.

Tre år på Vård- och Omsorgsprogrammet kan leda till allt från internationellt biståndsarbete till ett jobb inom akutsjukvård. Eller en framtid som sjuksköterska, socionom, fysioterapeut (fd sjukgymnast), arbetsterapeut, polis eller psykolog.

Vård- och omsorgsprogrammet
Det här är utbildningen för dig som vill vara väl förberedd för ett spännande arbetsliv där du får arbeta med människor. Vill du läsa vidare har du en mängd olika utbildningar att välja på. Som undersköterska har du kompetens att direkt börja arbeta inom hälso- och sjukvården eller socialtjänsten. Med dina nya kunskaper är du väl rustad att hjälpa människor vid ohälsa, sjukdom eller funktionsnedsättning. Hos oss får du både en språklig och en kulturell grund att stå på inför framtida utmaningar. Kanske blir du en av dem som med hjälp av vårt internationella nätverk väljer APL (arbetsplatsförlagt lärande) i en spännande miljö utomlands.

Specialiseringar

Prova på dagar
Nyfiken på vår skola? Kom då på någon av våra Prova på dagar! Där kommer du att få vara med om en temastart inom vårdämnen och en inblick i vårt tematiska arbetssätt. Du kommer även få chansen att prata med elever och lärare.

Prova på dagarna börjar 8.30 och pågår fram till lunch.
Anmälan eill en proga-på dag görs till Charlotte Malik Strååt via e-postadress: charlotte.straat@consensum.se

 

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Consensum – Sollentuna.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • VO
  • IMY
  • IMV