På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Hagströmska gymnasiet Uppsala

Hagströmska Gymnasiet är en skola där du som elev ställs i centrum. Här får du möjlighet till en verklighetsförankrad utbildning som ger dig en bra grund för framtiden. Vi har samlat kunniga och erfarna lärare inom varje program som säkerställer en hög nivå på utbildningarna. Här får du en verklighetsförankrad utbildning i nära samarbete med yrkeslivet. För oss är det viktigt med glädje i skolan, både vad gäller utbildningarna och skolmiljön. Det är lättare att lära sig om man har kul och därför är det viktigt med en stimulerande miljö som bidrar till ökad inspiration och motivation. Skolan är belägen i centrala Uppsala med en härlig utsikt över Resecentrum.

På Hagströmska Gymnasiet arbetar eleverna ofta i projekt. Det betyder att det vanliga schemat bryts och lärarna har planerat en stor fri uppgift som sträcker sig över en längre tid och där flera ämnen är med. Det gör vi för att du som elev ska få en större förståelse för att du i ditt framtida yrke kommer att ha nytta av t ex matematik och svenska samt att det blir roligare och därmed lättare.

När du börjar på Hagströmska Gymnasiet kommer du märka att lektionerna är längre än vad du kanske är van vid. Ofta är en lektion ca 3 timmar. Till en början kan det kännas länge, men syftet är att du som elev ska kunna fördjupa dig i ämnet och inte behöva stressa från lektion til lektion plus att det är mer likt ett riktigt arbete. Givetvis ingår det raster i dessa långa lektioner!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Hagströmska gymnasiet Uppsala .

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • HV
  • ES
  • SA