Johannes Hedberggymnasiet

Johannes Hedberggymnasiet är Helsingborgs äldsta fristående gymnasium. Hos oss kan du läsa naturvetenskapsprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet. Vi erbjuder samtliga inriktningar. På Johannes Hedberggymnasiet är det roligare att lära och lättare att lyckas. Att vara elev på hos oss är att våga utsätta sig för kunskap som förändrar, att våga vilja och att våga agera.

Icke vinstdrivande stiftelse
Skolan drivs av Folkuniversitetet, som är en oberoende stiftelse utan vinstintressen.

En egen bärbar dator
På Johannes Hedberggymnasiet jobbar vi med IT-stöd för att underlätta ditt lärande. Därför får du en egen bärbar Chromebookdator att använda under dina tre år på skolan.

Internationella kontakter
Elever som läser moderna språk i åk 3 gör en studieresa till Paris, Barcelona eller Berlin. Vi har också ett utbyte med en skola i Ungern och en systerskola i Sydafrika.

Europeisk Språkportfolio (ESP)
På Johannes Hedberggymnasiet kan du välja att studera franska, spanska och tyska.

Du får ett dokument, SPRÅKPASS, som du kan ha nytta av när du vill söka jobb utomlands eller kanske när du söker till universitet någonstans i världen. I språkpasset dokumenteras vilka språk du kan och hur bra du är. Språkpasset är ett gångbart dokument i Europa.

Små klasser och studiero
Våra klasser har ca 24 elever, vilket göra alla syns och får möjlighet till individuell hjälp.

Nya lokaler 2022
Hösten 2022 kommer alla skolans elever att flytta in i nya lokaler med ingång från Södergatan (Fd. Nordea). Gångavstånd till Knutpunkten är cirka 5 minuter.

Här kan skicka dina frågor till Johannes Hedberggymnasiet.

• NA
  • IMA