På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Karolinaskolan

Karolinaskolan
Karolinaskolan i Höör är ett naturbruksgymnasium för ungdomar som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Sammanlagt har vi plats till 30 elever, alltså 10 elever i varje klass. Du möter lärare och vuxna med goda kunskaper och stort engagemang.

Vi vänder oss till de elever som inte kan få det stöd de önskar i hemkommunen. Elever som behöver den lilla klassen med närheten till vuxna som ger stöd i såväl kunskapsutvecklingen som den personliga. Vår målsättning är att du ska få en yrkesexamen. Det är också viktigt att du efter dina tre år hos oss är väl förberedd för vuxenlivet, arbete, ett eget boende och en aktiv fritid.

Skolan
Karolinaskolan är ett naturbruksgymnasium med trädgårdsinriktning. Om du inte är behörig till nationellt program kan vi erbjuda ett integrerat individuellt val eller yrkesintroduktion.

Internatet
På vårt internat arbetar personal som stöttar dig i det som tillhör vardagen och du får hjälp att bygga upp goda rutiner som förberedelse för livet efter skolan. Målet är att du som elev ska lära känna dina styrkor och begränsningar för att kunna delta aktivt i ett socialt sammanhang, få positiva intressen för din fritid och sköta ett eget hem, planering, inköp och ekonomi med så litet stöd som möjligt.

Att ha ett fritidsintresse som ger positiv energi är viktigt, kanske extra viktigt för dig som har NPF. Därför erbjuder Karolinaskolan strukturerade fritidsaktiviteter på kvällarna. Aktiviteterna varierar med årstider och elever; några uppskattade fritidsaktiviteter är gym, bad och fiske.

Välkommen!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Karolinaskolan.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NB
  • IMY
  • IMA