På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Kunskapsgymnasiet Malmö

Möjligheter över alla gränser

Kunskapsgymnasiet i Västra Hamnen blandas lektioner och seminarier med workshops eller personliga möten mellan dig och din lärare. Det är så det ska vara på en skola, tycker vi! Individuella lösningar för att alla är olika och lär på olika sätt. Kunskapsgymnasiet är en liten skola där alla känner varandra. Miljön är mångkulturell där elever från skilda bakgrunder förenas.

Vänskap och gemensamma projekt skapar traditioner och möjligheter över alla gränser. Det som framför allt utmärker oss är den nära kontakten mellan elever och lärare och andra vuxna på skolan. Den personliga handledningen, som är en av hörnstenarna i vår pedagogiska modell, stärker inte bara relationen mellan dig och din lärare utan förbättrar dina resultat och din motivation samt bidrar till den trygga stämningen på skolan.

Samtliga våra lärare är behöriga och vi är dessutom utvald till “övningsskola” av Malmö högskola. Det betyder att vi är med och utbildar framtidens lärare. På skolan har vi också ett komplett elevhälsoteam som arbetar för en väl fungerande skolmiljö.

På Kunskapsgymnasiet erbjuder vi tre högskoleförberedande program
Som elev på Ekonomiprogrammet deltar du bland annat i “Business Challenge”, en tävling i entreprenörskap med studenter från andra Kunskapsgymnasier. Vi samarbetar med representanter från näringslivet som stöttar dig när du startar ditt eget UF-företag.

Samhällsvetenskapsprogrammet arbetar vi med vårt lokala samhälle och världen utanför. Du kommer att få förståelse för vem du är och vilken roll du spelar i samhället. En internationell satsning på programmet är ett utbyte med våra systerskolor i Indien och ett EU-rollspel inspirerat av högskolestudier.

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet får du en utbildning som ger dig många möjligheter i framtiden. På programmen samarbetar vi både med näringslivet och högskolan. På samtliga program genomför vi temadagar, studiekvällar och studiebesök. Mattecentrums räknestuga är t.ex. mycket populär.

Oavsett vilket program du väljer att gå kommer vi att göra vårt yttersta för att du ska trivas. Fullmatad med kunskap och med utvecklade förmågor kommer du att vara redo för en framtid som vi ännu inte vet så mycket om.

Du vet väl att du är välkommen att testa att vara elev hos oss för en dag? Kontakta respektive skola så berättar vi hur du gör!

Läs mer om våra program och arbetssätt på kunskapsgymnasiet.se. Kom och träffa oss på gymnasiemässan samt på våra öppna hus, så berättar vi mer om fördelarna med att vara elev hos oss!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Kunskapsgymnasiet Malmö.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • SA
  • NA
  • EK
  • IMS