På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vård- och omsorgscollege i Stockholmsregionen, VOC

Vill du vara en VINNARE och ha DUBBLA möjligheter? Är du intresserad av en framtid inom sjukvård och omsorg? Ställer du HÖGA KRAV på din utbildning? Då kan ett högskoleförberedande vård- och omsorgsprogram på någon av våra gymnasieskolor vara utbildningen för dig. Efter avslutad utbildning kan du gå ut direkt i arbete och jobba som undersköterska eller läsa vidare på yrkeshögskola, högskola och universitet.

Du får kunskaper i sjukvård, omvårdnad, medicin, hälsovetenskap, teknik i vården och interkulturell kompetens, kroppen i ett helhetsperspektiv – biologiskt, psykologiskt och socialt. Du får även lära dig hur du bemöter människor som är i behov av vård och omsorg. Allt i nära koppling till både arbetsliv och forskning.

Teori varvas med praktik inom bl.a. akutsjukvård och äldreomsorg och du får jobba i projekt, göra intressanta studiebesök och fältstudier. IT och teknik är integrerat i lärandet och vi har ett internationellt perspektiv och utbyten med andra länder. På våra skolor är elevers inflytande och idéer viktiga i skolutveckling.

Utbildningen öppnar karriärvägar
När du gått klart kan du antingen välja att jobba som undersköterska i vård och omsorg med möjlighet till specialisering inom yrket, eller läsa vidare på yrkeshögskola, högskola och universitet. Titta även gärna in på arbetsförmedlingen.se för att läsa mer om arbetsmarknaden och yrken.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege och våra skolor på www.vocsthlm.se

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Vård- och omsorgscollege i Stockholmsregionen, VOC.