På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Hotell- och turismprogrammet ger Fredrika stora jobbmöjligheter

Sverige, Norden eller världen: jobbmöjligheterna är enorma när Fredrika Herlitz närmar sig examen på Hotell- och turismprogrammet på Yrkesgymnasiet i Örebro.

– Allt inom den här branschen funkar i princip samma, kan du det här i Sverige så kan du jobba i Spanien eller Italien eller var som helst, säger Fredrika.

Fredrika Herlitz tillhör den sociala typen som trivs bättre ute bland folk än på ett kontor bakom ett skrivbord. Därför trivs hon väldigt bra på Hotell- och turismprogrammet.

– Jag har nog valt hotell och turism eftersom man får träffa så mycket människor och linjen är väldigt, väldigt bred. Jag får både med alla vanliga teoretiska kurser men samtidigt väldigt många kontakter med branschen och mycket att fylla i på cv:t.

Fredrika går sista året på Yrkesgymnasiet i Örebro och har hunnit med en hel del praktikplatser under sina gymnasieår. Nu har hon hittat hem på Äventyrshuset Boda Borg i Karlskoga där hon både gör APL och jobbar extra som äventyrsguide. Och med 60 000 besökare årligen finns det att göra på Boda Borg som både bjuder på “Fångarna på fortet-rum” med utmaningar, segwaykörning och vattensport på sommarhalvåret.

– Det är helt varierande från dag till dag. Det kan vara att köra segway, vattensport, hålla i spökvandringar och visa banorna och äventyren här i huset. Men fokus och grunden här på Boda Borg är att gästerna ska ha sin absolut bästa dag, det ska vi se till. Så man har lite ansvar på det sättet, att fånga upp besökarna och se vilka som behöver extra hjälp och så, säger Fredrika.

För Fredrika Herlitz väntar snart studenten, och med hotell- och turismlinjen i bagaget så kan hon få jobb på många olika platser i världen.

– Jag skulle jag vilja prova på att se världen och åka och jobba i något varmare land och känna på solen. Jag har väldigt mycket möjligheter så det är upp till bevis, säger hon.

Se filmen om Fredrika Herlitz och Hotell- och turismprogrammet på vår hemsida! Där hittar du även filmer om en mängd andra yrken, som svetsare och fordonstekniker. 

 

Har du frågor om ett program eller vill du se mer av Yrkesgymnasiet? Välkommen till Öppet hus på Yrkesgymnasiet Örebro!

Datum för Öppet hus:

9 maj kl. 17:00 - 18:00

Stubbengatan 2, 703 44 Örebro

 

Hotell- och turismprogrammet finns även i Göteborg, Linköping, Umeå, Sollentuna, och Stockholm. Läs mer på skolans hemsida, www.yrkesgymnasiet.se.