Vi ses på Gymnasiedagarna på Svenska Mässan i Göteborg, 10-12 okt i vår monter F 01:62

Aranäsgymnasiet

Aranäsgymnasiet är en modern gymnasieskola både till det yttre och inre. Hos oss träffar du engagerade lärare som tillsammans med dig planerar din studiegång. Du förses med en bärbar dator som redskap för ditt lärande. Tillsammans skapar vi en trivsam skola med generös och respektfull atmosfär.

Aranäsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola som ligger i Kungsbacka centrum med ca tio minuters gångväg från buss- och järnvägsstationen. På skolan har vi ett tiotal nationella program samt det internationella programmet International Baccalaureate.

Vi vill att vår skola skall präglas av stor öppenhet och jobbar därför med att göra eleverna delaktiga i skolans olika beslutsnivåer. Vi anordnar också flera skolgemensamma aktiviteter och vi har ett elevhälsoteam som kan ge stöd åt elever i olika situationer.

Vi har utbyte med skolor i flera av Europas länder, både via e-postkontakter och genom att vi besöker dem och de besöker oss. En gång i veckan sänder några av våra elever i lokalradion, från vår egen radiostudio.

Du är alltid välkommen till Aranäsgymnasiet, som elev på något av våra program eller på ett besök för att bilda dig en uppfattning om skolan.

Hos oss kan du välja
Högskoleförberedande program

Estetiska programmet
- Bild och formgivning