Brinellgymnasiet

Förverkliga dina ambitioner!

Brinellgymnasiet i Nässjö har egen järnvägsstation. Hit kommer varje dag elever från flera kommuner på det småländska höglandet.

Något utöver det vanliga
Förverkliga dina ambitioner oavsett om de handlar om teknik, språk, design, idrott eller olika estetiska uttrycksformer. Personal, lokaler, läromedel och teknisk utrustning på skolan skall möjliggöra att du når de mål du sätter upp. Samtliga elever utrustas med egen bärbar dator. I alla program är det viktigt att eleven utifrån sin egen nyfikenhet och kreativitet når meningsfull kunskap och en stark personlig utveckling.

Nässjö är mycket förknippat med järnväg och därför känns det extra roligt att vi kan erbjuda riksrekryterande utbildningar inom järnvägsbyggnad och järnvägsteknik. Vill du fördjupa dig inom järnvägen ska du välja bygg- och anläggningsprogrammet eller el- och energiprogrammet.

Stipendier
Skolan har förmånen att ha fått två stora donationer på vardera 10 miljoner. Göte Öhrskogs Gymnasiestiftelse delar varje år ut stipendier till välförtjänta och kreativa elever, till projekt och fortbildning. Stiftelsen Aktiestinsen Lennart Israelssons Gymnasiefonds avkastning används till stipendier för elever i ekonomisk utbildning. Stiftelsen Aktiestinsens Gymnasiefond för järnvägsutbildning används genom årliga stipendier och bidrag till undervisning eller utbildning, stimulera och premiera välförtjänta och kreativa studerande vilket även inkluderar vuxenstuderande, inom ramen för järnvägsutbildningen vid den kommunala gymnasieskolan i Nässjö, Brinellgymnasiet. Den totala avkastningen från donationerna uppgår årligen till cirka 700 000 kronor och är till stor glädje för Brinellgymnasiets elever och personal.

Idrottsgymnasiet
om elev i riksidrottsgymnasiet kan du satsa helt på din idrott och samtidigt förverkliga dina studieambitioner. Skolan tar varje år emot blivande landslagsspelare i bowling där vi är RIG. Vi har också två NIU i bandy och basket. NIU  Vill man utöva mer tid på sin idrott under skoltid så har vi lokala idrottsgymnasier i fotboll och ishockey.

Intill skolan finns ett modernt utrustat elevboende samt trevliga samlingslokaler.

Musikprofil
Skolan samarbetar med den kommunala musikskolan (Kulturskolan), vilket innebär att intresserade elever kan satsa på sin musik genom att läsa Musiktillägg

Välkommen
Som eventuellt kommande elev är du alltid välkommen att besöka vår skola för att själv bilda dig en uppfattning om hur du skall kunna förverkliga dina ambitioner hos oss.

Nu snöar det för fullt i Nässjö! Det är väldigt vackert med snö men jobbigt att ta sig fram i. Som tur är har vi våra duktiga vaktmästare som bland annat skottar snö på skolan. #brinellgymnasiet #snö #vinter2017 #snartärdetjul #vaktmästare

SA16 har dansat zumba på Nordic wellness på dagens idrottslektion med Frederick (idrottslärare) och Åsa (zumbainstruktör). Otrolig stämning och energi! 💃🏽 Trevlig helg! 😊 #brinellgymnasiet

Brinellgymnasiet ställer ut i Tranås 😊👏🏼 #brinellgymnasiet #gymnasieval

Tuva, Frida och Sofie från Parkskolan är nöjda med dagen. De lutar alla tre mot att välja bygg- och anläggningsprogrammet hos oss - kul med fler tjejer här! 😃👏🏼 #brinellgymnasiet #gymnasieval