På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Brogårdsgymnasiet

Drömjobbet börjar på gymnasiet!
Det är faktiskt sant – ditt drömjobb börjar på gymnasiet. Det är under de 3 åren på gymnasiet, som du lägger en god grund till ditt framtida yrkesliv. Därför kommer all vår personal att göra allt för att du ska få en riktigt bra
utbildning.

Hos oss är du en personlighet
På våra två gymnasieskolor, Brogård och Presterud, har vi 11 program, samt naturligtvis IM. Här hos oss på gymnasiet i Kristinehamn är du inte en elev i mängden. Hos oss är du en individ, en personlighet, med unika möjligheter, behov, intressen och krav.

Framtiden är nära
I Kristinehamn satsar vi allt på att vara moderna och framåtsträvande. Alla våra elever får självklart varsin dator och vi använder modern utrustning på våra yrkesprogram. Vi har riktigt bra APL-platser. Vi samarbetar tätt med näringslivet och åker ut i Europa med våra elever. Vi har en mycket god bemanning när det gäller kuratorer, sjuksköterska, syv och speciallärare, som kan hjälpa dig när du behöver stöd.

Kort sagt
Vi har schyssta och intressanta utbildningar för såväl teori som praktik.

Visa mer

Segrare i dagens julfemkamp blev lag Gott mos! Grattis till er.

SKOL-SM Innebandy 04.30 gick avfärden mot Stockholm. Vi avnjuter en hotellfrukost (så när man kan komma hotellfrukost iallafall) i Enköping för att anlända i Märsta kl 08.15. Hälften av spelarna kommer fram i tid. Systrarna Olsson och Alice är med i en lättare bilkrock någon mil från hallen och blir försenade. Första matchen spelare vi mot hemmalaget Arlandagymnasiet. Uppladdningen har satt sina spår och vi kommer inte alls upp i nivå. Matchen slutar med en klar 4-0 förlust och vi är överens om att vi står för en väldigt blek insats. I match två möter vi Hagströmska från Falun. Vi startar matchen piggt och skapar målchans efter målchans, men bollen vill inte in. Istället kontrar Hagströmska in 1-0. Tungt! Men vi fortsätter att ösa på framåt. Kajsa har en boll i insidan stolpen, Wilma en i undersidan ribban. Lite oskärpa, otur och en fantastisk bra motståndarmålvakt gör att resultatet slutar 1-0. Ett stort steg i rätt riktning men en väldigt sur förlust. I sista matchen möter vi Visbygymnasium som varit överlägsna så här långt in i gruppspelet med klara vinster mot Hagströmska och Arlandagymnasiet. I en jämn förstaperiod visar vi att vi håller en hög nivå. Vi håller i bollen och spelar ett snabbt och underhållande anfallsspel. Tyvärr åker vi på två skador där Wilma stukar foten rejält och Mia åker på en lättare bristning i låret. I minut 8 gör vi rättvist 1-0 genom Kajsa. Någon minut senare kvitterar Visby och halvtidsresultatet är 1-1. Vi pratar om att våga göra det lilla extra och att kämpa för laget. Med enbart en avbytare gör tjejerna en grym insats. Vi springer och sliter för varandra. Moa i målet står för en fantastiskt bra sista period där hon verkligen spikat igen buren. Med 40 sekunder av matchen lyckas Limpan fippla in bollen i mål. Seger 2-1 och vi visar att vi håller en hög nivå mot ett Visby som kommer gå långt i Skol-SM. Lite synd att vi är så trögstartade, men vi ska komma ihåg att tjejerna gick upp kl 04.00 och efter de förutsättningarna gör vi verkligen allt vi kan. Tjejerna ska ha all cred! Oavsett resultat så blev det en väldigt lyckad dag! Tack till föräldrar och elever som är med och bidrar att vi kan få detta att fungera!!

Hälsa på oss på öppet hus idag. Aktiviteter som Bordtennis, prickskytte och OS-Quiz står på schemat.

I dag va det innebandyns tur att spela Skol-SM. Vi slutar trea i gruppen efter vinst med 10-1 mot Forshaga och två uddamålsförluster. Väldigt sura förluster då vi inte riktigt har marginalerna på vår sida. Mot Fagersta släpper in 3-4 med fyra sekunder kvar. I sista matchen mot Widenska måste vi vinna och plockar målvakten med minuten kvar. En riktigt bra dag där killarna visar en grymt bra inställning där samtliga verkligen sliter för laget! Tyvärr räcker det inte hela vägen fram.

Förlust i Skol-SM Det va laddade killar som åkte till Forshaga för att försvara Brogårdsgymnasiets heder. Inledningsmatchen mot Forshaga blev en alldeles för jämn match. Vi är det bättre laget stora delar av matchen men har svårt att få in bollen i mål. Vi leder med både 1-0 och 2-1 men har ändå 2-2 med två minuter kvar av matchen. Vi visar kvalité när vi i slutskedet av matchen rullar upp Forshaga och Moutaz kan slå in det sköna 3-2 målet. I andra och direkt avgörande matchen stod Widenska från Västerås för motståndet. Vi börjar matchen något trevande och har stora problem inledningsvis. Efter ca 5 minuter börjar vi komma in i matchen och spelar en riktigt bra futsal. I minut 8 slarvar vi i uppspelafas och Widenska kan kontra in 1-0. I pause pratar vi om att fortsätta spela vårat spel och våga! Vi inleder väldigt piggt och gör 1-1 i inledningen av andra halvlek. Tyvärr går vi ner oss efter målet och låter Widenska ta över matchen. Vi blir passiva och hittar inte tillbaka till våra bra perioder. Ännu ett bolltapp leder till underläge 1-2. Nu blir vi desperata och vill mer. Olle har en boll som räddas på mållinjen, G har ett kanonskott som täcks, Cenap är extremt nära att styra in 2-2. Tyvärr har vi inte marginalerna på vår sida och Widenska kontrar in 1-3 i slutskedet av matchen. En bra dag på förutom resultatet i sista matchen. Bra humör. Bra uppförande! Go gäng! Roligt också att de som inte va uttagna åkte med och stötta laget!