Designgymnasiet Kungsholmen

Välkommen till Designgymnasiet Kungsholmen!

Vår målsättning är att, tillsammans med vår systerskola Designgymnasiet Sickla, bli en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå. Hos oss hittar du en kreativ och stimulerande stämning och elever och lärare som bryr sig om varandra.

Designgymnasiet Kungsholmen är en personlig skola med ca 300 elever. Tidigare hette vår skola Design & Construction College men från hösten 2017 har vi bytt namn och inriktar oss därmed ännu tydligare mot kreativt skapande och design.

En  härlig atmosfär med engagerade lärare
Skolan ligger i moderna, mysiga lokaler i Stadshagen på Kungsholmen, en stadsdel som växer och utvecklas i snabb takt. Lärarna på Designgymnasiet brinner för sina ämnen och har erfarenhet av branschen. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar, oavsett om du väljer teknik, estetiskt program eller handelsprogrammet.

Vill du studera vidare eller arbeta direkt efter gymnasiet?
Oavsett om du väljer ett högskoleförberedande program – som Estet- eller Teknikprogrammet – eller ett yrkesinriktat program – som Handelsprogrammet så kan du uppnå högskolebehörighet genom dina val av ämnen. Vår studie- och yrkesvägledare kommer tillsammans med din mentor att hjälpa dig välja rätt kurser som leder till att du uppnår dina mål och drömmar.

Designgymnasiet Kungsholmen erbjuder designutbildningarna Design och arkitektur, Grafisk design, Inredningsdesign, Produktdesign samt Utställningsdesign inom de tre gymnasieprogrammen Teknikprogrammet, Handelsprogrammet och Estetiska programmet. Om du har ett brinnande intresse för design och är nyfiken på att lära dig mer så har vi förmodligen ett program som passar dig. Vi erbjuder både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Du som väljer att läsa ett yrkesprogram kan under dina studier välja att läsa in högskolebehörighet.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Missa inte elevrådets insta heller! ··· “ Tjabba! Äntligen har vi på Designgymnasiets KH Elevråd startat en egen Instagram, detta kommer vara en av de främsta plattformarna för oss att nå ut till er elever samt för er att kommunicera med oss! Så tell your friends! Be dina klasskamrater att följa oss direkt så de inte missar allt spännande vi har planerat under året. Kommer bli grymt kul! ”

Vilken grupp bär hela vägen? • #HACKYOURWORLD2018 #hackathon @hackyourworld.se #teamspecialJEEEtherockets • • • update: ingen vinst för oss men väl kämpande hela dagen.

Ni har väl inte missat elevkårens insta? ··· “ Hej och välkomna till DG Kungsholmens Elevkår! Vi har tidigare inte haft en elevkår men i år så kickar vi igång en efter era förfrågningar! Vi på elevkåren kommer hålla i olika events i och utanför skolan efter era önskemål. ..."

'Nu har startskottet till #hackyourworld2018 gått!' • Och vi på Designgymnasiet Kungsholmen är på plats med ett lag. Kolla vår insta-story under dagen för att hänga med i vad som sker.

Efter en liten insta-torka kommer här en recap på några av studiebesöken som skolans teknikprogram åk 2&3 har gjort under januari och februari. 1-2: studiebesök i norra djurgårdsstaden inför slutprojekt i åk 3 3-4: platsbesök på louddens kontainerterminal inför slutprojekt åk 3 5: stadsvandring för att undersöka stadsplanemönster åk 2

Gårdagens ena verk av en av våra estetelever. Kom förbi vår monter för att se vad som skapas idag. . @gymnasiemassansthlm @designgymkungsholmen