Flygteknikcenter - Klippans Gymnasieskola

Flygmekaniker
Som flygmekaniker arbetar du främst med underhållsarbete på olika flygplan. Det är ett viktigt och ansvarsfullt arbete. Att arbeta inom flygbranschen kräver att du är ansvarsmedveten, flexibel och stresstålig.

Om utbildningen
Utbildningen som ger dig grundläggande högskolebehörighet passar dig som vill jobba i en internationell högteknologisk bransch. Vi är en EASA Del-147 skola, vilket innebär att utbildningen bedrivs enligt ett gemensamt europeiskt regelverk och detta garanterar en hög standard på utbildningen.

Du lär dig hur flygplan är uppbyggda och konstruerade samt hur man servar och underhåller dem på bästa sätt. Motorteknik, elektronik och aerodynamik är bara några exempel på vad du får lära dig. Utbildningen är upplagd så att eleverna får en bred kompetens.

Om Flygteknikcenter
Den före detta flygflottiljen i Ljungbyhed är platsen där ett modernt utbildningscentrum har tagit form. Utbildningarna på Flygteknikcenter bedrivs inom skolformerna gymnasieskola, yrkeshögskola samt som uppdragsutbildningar. Skolan har moderna och ändamålsenliga lokaler. I våra hangarer finns ett flertal olika typer av flygplan som används i de praktiska momenten av utbildningen.

Boende och fritid
Då skolan har riksintag kommer våra elever från hela landet. Merparten av eleverna bor på skolans elevboende.  På kvällstid finns det möjlighet till en aktiv fritid.

Att bo i ett elevboende medför att det blir en fin sammanhållning, men givetvis krävs det då att man visar hänsyn och respekt mot varandra. En annan positiv effekt är att boende, aktiv fritid och skola ligger inom gångavstånd. Detta medför att förutsättningarna för dig att lyckas med dina studier ökar ännu mer.

Framtiden
Efter utbildningen är du redo för att söka anställning som flygmekaniker eller vidareutbildning till flygtekniker inom Yrkeshögskolan Efter 1-3 års praktik som anställd kan du ansöka om certifikat hos Transportstyrelsen.