På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Fria Läroverken i Kalmar

Fria Läroverken i Kalmar är skolan mitt på Malmen i centrala Kalmar. Vårt ledord är närhet och då inte bara på grund av vårt geografiska läge. Närhet är viktigt i allt vi gör. Att vår utbildning är nära förankrad i den verklighet som du sedan kommer möta. Att du har nära till dina lärare för stöd och vägledning. Att det finns en närhet och gemenskap mellan dig och dina kamrater.  Hos oss blir du sedd och får möjligheten att utveckla just dina färdigheter.

Du vet vad du gillar. Vi vet vad som krävs.
Här utgår vi från elevernas intressen och låter dem prägla hela skolan. Vi lägger till de bästa pedagogiska metoderna, de mest engagerade lärarna och tydliga strukturer så att du alltid vet vad som gäller. I botten lägger vi en riktig utbildning som ger dig kunskap och möjligheter som räcker hela livet. Och under hela resan fram till din examen utmanar och stöttar vi dig att utvecklas steg för steg, lektion för lektion, dag för dag. Vi har både högskoleförberedande och yrkesprogram som kan kombineras med olika intresseområden. Går du ett yrkesprogram kan du alltid få hjälp med att komplettera med kurser för att få högskolebehörighet.

Hösten 2018 får skolan ett tillskott i form av ett nytt program, Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap samt en ny inriktning på det befintliga Ekonomiprogrammet.

Vårt koncept
Vårt koncept är uppbyggt kring verkligt lärande, entreprenörskap och innovation. Med verkligt lärande menar vi lärande som är förankrat i verkligheten och som går längre och djupare än vad som kan mätas med formella kunskapstester. Här finns inga håltimmar eller tvära kast mellan olika ämnen. Alla lektioner är längre pass med lärare som hjälper dig och där du kan arbeta färdigt i lugn och ro. Stommen i vårt utbildningskoncept är själva mötet mellan elev och lärare. Därför kan vi utan tvekan garantera att du och alla andra elever blir sedda – varje dag och på varje lektion. På så sätt skapar vi trygghet, stöd och en inspirerande arbetsmiljö.

Vår styrka är entreprenörskap – vi vill att alla våra elever oavsett vilket program de har valt ska bli initiativrika och få en förmåga att göra sina liv spännande och meningsfulla. Därför arbetar vi med entreprenöriellt lärande som är ett pedagogiskt förhållningssätt där kunskap, personlig utveckling, nyfikenhet och handlingskraft är bärande värden.  

Vi fokuserar också på innovation och har som ambition att ligga i framkant av utvecklingen. Vi är snabba med att ta till oss av ny forskning och teknik som kan göra undervisningen och lärandet bättre och mer stimulerande. Eftersom det nya lärandet bygger på digital teknik, kommunikation och gemenskap får du tillgång till moderna verktyg som hela tiden uppdateras. Egen dator är en självklarhet och ett naturligt verktyg i skolarbetet. Våra lärare är inte bara engagerade, duktiga pedagoger och specialister på sitt ämne. De arbetar också aktivt med ny teknik för planering och genomförande av undervisningen.

Vårfest
Varje vår ställer vi till med fest för blivande, nuvarande och gamla elever, deras föräldrar och skolans lärare. Vi firar in våren tillsammans och umgås under avslappnade former. Det bjuds ofta på underhållning och andra roliga överraskningar. Mer info hittar du på hemsidan.

Prova-på-dag
Är du intresserad av en prova-på-dag så går det bra att höra av sig till Studie- och yrkesvägledare
[email protected], 0735-19 29 33 eller studie-och yrkesvägledaren på din skola.

Om Fria Läroverken
Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Läs mer om Fria Läroverken på www.laroverken.se.

Visa mer

Laddar...