Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november!

Grillska Gymnasiet i Sundbyberg

Grillska Gymnasiet i Sundbyberg är en liten med växande skola. Vi utbildar framtidens entreprenörer i restaurang och bageribranschen såväl som ekonomer. Vår skola har en familjär stämning, där elever och lärare trivs och känner sig trygga. Det är viktigt för oss! Kom och hälsa på oss, så förstår du vad vi menar.

Grillska ligger i centrala Sundbyberg, i fina och ljusa lokaler, med goda kommunikationer. Vår egen restaurang, där elever lagar och serverar maten, är mycket populär i området. Vi har omkring 150 elever och är en skola för dig som vill gå i en mindre gymnasieskola med engagerade lärare. Grillska erbjuder en miljö för lärande utifrån dina förutsättningar, där du kan vara med och påverka din utbildning. Till oss är alla välkomna! Här får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden.

Entreprenörskap i fokus
På Grillska är verkligheten utgångspunkten för lärandet.  Samhällsengagemang och socialt entreprenörskap är centralt i utbildningen. Vi har samarbeten med lokala företag och organisationer du får chansen att jobba i riktiga projekt, tillsammans med elever från andra program på skolan. Du får också prova på att driva eget företag via Ung Företagsamhet.

En skola med hjärta
Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering. Din mentor är en del av din trygghet och ni träffas varje vecka. Skolan satsar även stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål.

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle
Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar ca 3 000 studerande i olika skolformer i Mälardalen. Vi är en del av Stockholms Stadsmission och våra möjligheter till samverkan i organisationen gör vår skola unik. Skolan är ickekonfessionell och politiskt obunden.

Den bästa starten i restaurang- och bageribranschen
Som restaurang- och bagerielev hos oss får du jobba i moderna metodkök tillsammans med välutbildade lärare med stark förankring i branschen. Vi är restaurangskolan med Stockholms nöjdaste elever, 100 procent kan rekommendera den till andra.

Det praktiska Ekonomiprogrammet
Ekonomiprogrammet jobbar vi med praktiska moment där du får användning av dina teoretiska kunskaper i praktiken. Under utbildningen fördjupar du dig inom ekonomi, juridik, marknadsföring och socialt entreprenörskap. Du får praktiskt prova på projektledning och företagande. Här har du möjlighet att jobba tillsammans med elever från restaurang och bageri, vilket gör projekten än mer verklighetsnära och spännande

Hos oss får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Socialt entreprenörskap och samhällsengagemang
  • Verklighetsnära utbildning med skarpa projekt

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Sundbyberg.

• RL
  • EK