På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Lilla Akademiens Musikgymnasium


För dig som älskar musik
Lilla Akademiens Musikgymnasium erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet. Skolans musikutbildning bedrivs på en internationell toppnivå och förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker. Dessutom är Lilla Akademiens Gymnasium ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i t.ex språk och naturvetenskapliga ämnen.

Klassiskt, Jazz, Folkmusik
Den klassiska musiken utgör grunden på Lilla Akademien. Du som vill kan även fördjupa dig inom jazz och folkmusik. Hos oss vill alla se dig och dina möjligheter. Gymnasiet genomsyras av spelglädje, kreativitet och hög konstnärlig ambition.

Boende
Vi har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper vi dig gärna. Det ger trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

”Jag är övertygad om att Lilla Akademien kommer att bli en föregångare för både konstnärlig och akademisk briljans som sätter ett exempel för andra länder. Världen är i stort behov av ett sådant himmelrike där musik spelas för att den är älskad”.
Arvo Pärt, kompositör

Visa mer

Krusbärskvintetten med Frida Roth Sandberg, Indra Edberg, Teo Hillberg, Jacub Becerra och Marcus Wiander tog i helgen hem två av fyra möjliga priser i Kategorin Mindre band/Jazzensemble på Blue House Youth Jazz Festival 2018!! (Ungdoms-SM i jazz) - Bästa Jazzgrupp och festivalpriset att få spela på Umeå Internationella Jazzfestival i Oktober samt -Bästa Solist småband/jazzensemble som gick till Frida Roth Sandberg med 10 000 kr i prispengar från Laila och Charles Gavatins Stiftelse! Stort Grattis till våra elever som gjort ett alldeles eget och personligt arrangemang på svenska låtar i jazztappning som gjort avtryck! Och varmt grattis till deras lärare🌟

Genrep inför dagens skolföreställning 🌟 Mellanstadiet på @lilla_akademien sätter upp ”Språklandet” en rolig och innehållsrik musik och dansföreställning. Kom alla vänner och bekanta ikväll kl 18.00 till Musikaliska på Nybrokajen 11 och följ bland annat med på jakten efter de förlorade prickarna och cirkeln över bokstäverna å, ä och ö!

Slutet av veckan bjöd på både isskulpturer och skridskoåkning⛄️❄️