På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Lilla Akademiens Musikgymnasium

För dig som älskar musik
På Lilla Akademien står musiken i fokus med väl genomarbetade idéer om hur en musikutbildning av internationell klass ska bedrivas. Skolan erbjuder spetsutbildning i musik på det estetiska programmet, en utbildning som förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker.

För dig som vill bli yrkesverksam musiker med världen som arbetsfält är Lilla Akademiens Musikgymnasium ett naturligt val. Det är dessutom ett bra val för dig som vill kombinera musik med fördjupade studier i t ex språk och naturvetenskapliga ämnen. 

Utbildningen ger dig möjlighet att utvecklas inom olika musikaliska stilar och genrer. Tillsammans med likasinnade får du tränga in i klassisk musik, folkmusik eller jazz, under ledning av erfarna lärare som också är aktiva musiker. Du kan välja att fördjupa din inom komposition, musikproduktion eller dirigering. Hos oss vill alla se dig och dina möjligheter. Gymnasiet genomsyras av spelglädje, kreativitet och konstnärlighet.

Boende
Vi har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever och om du behöver hjälp med att hitta boende i Stockholm så hjälper vi dig gärna. Det ger trygghet och stabilitet särskilt under det första gymnasieåret. Spetsutbildningen ger rätt till inackorderingsbidrag från CSN.

”Lilla Akademien drivs av eldsjälar som inspirerade mig till att våga drömma, och gav mig de verktyg jag behövde för att göra drömmarna till verklighet.”
Cornelia Beskow, operasångerska och f.d. elev på Lilla Akademien

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Lilla Akademiens Musikgymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • ES