MediaGymnasiet

MediaGymnasiet i Nacka är en av landets äldsta friskolor. I år är det inte mindre än 20 år sedan den startades av Margret Näsström och Björn Johansson med ett förflutet som lärare.

Vi erbjuder tre program: Estetiska programmet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet

Estetiska programmet erbjuds med inriktningen "Estetik och media" och profilerna Foto, Spel, Film & TV samt Animation & grafisk design.
Samhällsveteskapsprogrammet erbjuds med inriktningen "Information, kommunikation och medier" och profilen Journalistik.
Teknikprogrammet erbjuds med inriktningen "Informations- och medieteknik" och.profilerna Digital produktion och Kod.

MediaGymnasiet har sedan starten profilerat sig mot mediebranschen. Många av våra tidigare elever arbetar idag på olika medieföretag. Vår ambition är att du som har intresse av medier ska kunna utvecklas mot det som är din vision genom lärarnas kompetens och din egen motivation.

På MediaGymnasiet arbetar ett 40-tal lärare samt administrativ personal och ett elevvårdsteam bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagog och rektor. Till vårt förfogande har vi också en skolläkare och skolpsykolog.Vi har behöriga lärare i de teoretiska ämnena och lärare med professionell yrkesbakgrund från tidigare yrkesliv som undervisar i de praktiska ämnena.

Fotoettorna plåtar i studion. Utställning i skolans entré nästa måndag. #mediagymnasiet #estetiskaprogrammet #fotoettan #fotoprofil

På måndag startar musikhjälpen och det vill vi på MediaGymnasiet engagera oss i. Förra året drog vi tillsammans in över 11 000 kr för att barn i krigsutsatta områden ska få möjlighet till skola. I år handlar insamlingen om att "barn inte är till salu" Bidra redan nu till vår digitala insamlingsbössa. Länk i bio! Mer info kommer!

Snart har vi ljus i vårt hus! #jagärmg #mediagymnasiet #advent #jul

Full fart på vårt första Öppna hus! #jagärmg #mediagymnasiet #öppethus