Vi ses på Gymnasiedagarna på Svenska Mässan i Göteborg, 10-12 okt i vår monter F 03:27

Nösnäsgymnasiet

Att välja den plats där man ska tillbringa en stor del av sin tid under de närmsta åren kan kännas som ett stort beslut. Men det är nu det roliga börjar!

Stor skola stort utbud
Oavsett om du vill jobba direkt efter gymnasiet eller studera vidare på universitetet har vi utbildningar som passar dig. Vi erbjuder många olika program och inriktningar och massor av kurser. Vi anpassar, så långt det är möjligt, utbudet av det individuella valet efter dina önskemål.

Trots att det är drygt 1300 elever som går på Nösnäsgymnasiet blir du aldrig en i mängden. Hos oss möter du en trygg miljö med god stämning och ett härligt engagemang hos såväl elever som lärare.

Vi är stolta över vår skola och vårt mål är att du ska få en bra tid hos oss. Dina intressen och ambitioner i kombination med vår kunskap och erfarenhet kommer att ge dig de bästa möjligheterna att lyckas i framtiden!

Naturnära läge med bra förbindelser
Skolan ligger några minuters promenadväg från Stenungsunds centrum, omgiven av naturområden med lummig grönska och utsikt över Hakefjorden. Här finns naturstigar, badplatser, simhall och friskvårdsanläggning som du har tillgång till under hela din skoltid. Det finns bra buss- och tågförbindelser som gör att du lätt kan ta dig till och från skolan.

Idrottsgymnasium Fotboll, Ishockey, Konståkning och Simning
Nösnäsgymnasiet har många års erfarenhet av att bedriva idrottsgymnasium på elitnivå. Ett alternativ för dig som vill vara kvar på hemmaplan och ändå satsa rejält på fotboll, ishockey, konståkning eller simning med sikte på en idrottskarriär. Idrottsgymnasium är sökbart i kombination med de flesta av våra nationella program undantaget Lärlingsutbildning, Bygg- och anläggningsprogrammet och inriktningen process på Industritekniska programmet. På Teknikprogrammet kan du välja idrott som utökad kurs och läsa 300 extra poäng.

10 bra skäl att välja Nösnäsgymnasiet

• Härlig stämning och gemenskap
  • Stort utbud och valmöjligheter
  • Engagerade lärare