Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 16:41

Skanskagymnasiet

Vi utbildar framtidens samhällsutvecklare!
Är du en problemlösare? Är du nyfiken och lyhörd? Tycker du om att jobba i team? Då är Skanskagymnasiet något för dig.

På Skanskagymnasiet får du möjlighet att förverkliga dina framtidsdrömmar. Vårt treåriga teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö erbjuder två olika profiler, Byggteknisk profil och Arkitekturprofil. Basen i de båda inriktningarna är densamma men programfördjupningarna skiljer sig åt. Den byggtekniska profilen har fem veckors praktik på något av Skanskas projekt runt om i Sverige till skillnad från arkitekturprofilen som har en praktikperiod samt ett temaarbete. Under praktiken får du chansen att arbeta i verklighetsbaserade projekt och testa på att applicera dina kunskaper på ett nytt sätt.

Givetvis är båda profilerna högskoleförberedande.

Vi erbjuder dig ett jobb
Det fjärde tekniska året är en yrkesutbildning som leder till gymnasieingenjörsexamen. Allt du lär dig under utbildningen syftar till att du ska kunna gå direkt ut i arbetslivet. Alla som har gymnasieingenjörsexamen med lägst betyget E i alla kurser samt goda praktikomdömen blir erbjudna en provanställning som biträdande arbetsledare i företaget. I dina arbetsuppgifter som arbetsledare ingår till exempel planering, uppföljning och täta kundkontakter. Skanskagymnasiet antar elever från hela landet så du kan söka utbildningen var du än bor.

Praktisera dina kunskaper
För oss är det viktigt med en tydlig koppling till arbetslivet. Teori varvas med praktik och projektarbeten i utbildningen. Vi tror nämligen att man lär sig bäst genom att praktisera sina kunskaper i verkligheten.

En ledande befattning
Du utbildas i att arbeta i projektform och får möjlighet att utveckla goda ledaregenskaper, samt arbeta med kreativt tänkande när det gäller att lösa utmaningar. Du tränas i att vara flexibel och initiativrik, samt att fatta bra beslut tillsammans med din arbetsgrupp. Byggprocessen löper som en röd tråd genom utbildningens samtliga faser.

Elever från hela landet
Skanskagymnasiet är en liten skola där alla blir sedda. Elever och lärare känner varandra och det är lätt att trivas. Du som ska plugga på Skanskagymnasiet har möjlighet att bo på vårt internat i centrala Växjö. Vi antar elever från hela landet, så du kan söka våra utbildningar oavsett var du bor.

Världen väntar på dig
Du som läser på Skanskagymnasiet får hela världen som din arbetsmarknad. I framtiden kommer vi att behöva fler medarbetare i våra spännande Skanskaprojekt världen över.

Kort om Skanskagymnasiet
Skanskagymnasiet i Växjö är en fristående skola med ett treårigt teknikprogram med möjlighet till ett fjärde tekniskt år. Fokus ligger på en bra avvägning mellan teori och praktik. Skolan har riksintag vilket innebär att du kan söka utbildningen oavsett var du bor i landet. Programmet ger dig behörighet att läsa på högskola och universitet. Du har även möjlighet att läsa det fjärde tekniska året och få en gymnasieingenjörsexamen med goda möjligheter till provanställning på Skanska.

Bo på internat
Du som ska börja på Skanskagymnasiet har möjlighet att bo på vårt internat i centrala Växjö. Internatet ligger cirka 15 minuters gångväg från skolan. Du hyr ett eget rum med dusch, toalett, bredband och kabel-TV. Det finns gemensamt kök och samlingsrum.
Du har rätt till inackorderingstillägg från CSN. Läs mer på www.csn.se.

Välkommen till Skanskagymnasiet!

PS. Kolla gärna in våra filmer!

Välkommen till Skanskagymnasiet >>

Ansök till Skanskagymnasiet >>

Mobilfria frukostar, tårtbjudning och bakschema för ökad trivsel. Varje månad skickar Skanskas distriktschef Anna Källström ut tolv nya utmaningar till alla projekt i distriktet. Distriktet med flest poäng vid månadsslutet vinner tävligen. Tårtan var tydligen väldigt uppskattad. 🎂👋🏼

Piren2 är kontorshuset i Göteborg som är utvecklat och byggt av Skanska. Zenuity äger lokalerna och har inredningsarkitekter som bestämt hur varje kök ska se ut. Varje våning har sin egen färg på köket där tak och golv är målade i samma färg. 👆🏼🌿

Listerbyskolan i Ronneby är vårt första mörkgröna skolprojekt. Det firas med diplomutdelning under Skanskas Gröna vecka. 🌿

Gamla industrihamnen i Helsingborg görs om till bostadsområde och här hjälper vi till med att neutralisera föroreningarna i vattnet. 💦

Möt oss på Slussen i Stockholm och prata miljö med oss på torsdag! Vid tunnelbaneingången står vi den 12 oktober kl 11:00-13:00 och berättar om hur vi arbetar med miljö på projekt Slussen. Välkommen!

Idag startar Gröna veckan på Skanska. Då lägger vi extra fokus på gröna initiativ - som här på projektet Helios där fordonen tankas med fossilfritt HVO-diesel.