Tenhults Naturbruksgymnasium

Intresserad av djur, natur och/eller maskiner?

Hos oss kan du kombinera din gymnasieutbildning med ditt intresse inom häst, djurvård, lantbruk eller trädgård. Du blir yrkeskunnig inom en lovande bransch och får en bra grund att utgå från antingen du vill börja jobba direkt efter gymnasiet eller studera vidare.

Högskolebehörighet
Oavsett inriktning kan du få grundläggande högskolebehörighet och naturvetenskaplig- eller samhällsvetenskaplig högskolebehörighet, vilket ger dig möjlighet att plugga vidare till i stort sett vad som helst – veterinär, agronom, lantmästare, djursjukskötare, hippolog, trädgårdsmästare, landskapsarkitekt, polis, lärare

Häst
På skolans hästanläggning finns välutbildade hopp-, dressyr- och travhästar. Förutom ridning och körning lär du dig om hästhållning, hästyrket och hästsporten i stort. Svenska hästskötare är eftertraktade på arbetsmarknaden och där finns många potentiella arbetsgivare för dig som vill jobba inom branschen.

Djurvård
Väljer du djurvård får du kunskap om många olika djurarter, deras beteende, avel, uppfödning, anatomi, fysiologi, djursjukvård, utrustning m.m. Efter gymnasiet kan du söka anställning som djurvårdare eller plugga vidare till exempelvis djursjukskötare eller veterinär.

Lantbruk
Du lär dig arbeta i ett modernt ekologiskt lantbruk där bl.a. maskinteknik, växtodling, djurskötsel, avel, mjölk- och köttproduktion ingår. För dig som vill fortsätta att arbeta inom lantbruk ser framtiden ljus ut.

Trädgård
Trädgård är en bransch med mycket goda framtidsutsikter. Här får du kunskaper i anläggning, odling, skötsel av utemiljöer, beskärning och trädvård, växtkunskap, design, service m.m.

Glad Sommar önskar Andreas och hans KO-llegor på Tenhults naturbruksgymnasium! #tenhultsnbg #tenhultsnaturbruksgymnasium #jerseyko #kossor #gladsommar #minlandsbygd #jkpg #sharejkpg #regionjkpg

Glad Sommar önskar Andreas och hans KO-llegor på Tenhults naturbruksgymnasium!

Vi gläds åt fina framgångar för skolans travhäst Timo Sisu 👏🏻

Djurvårdare för en dag! #minizoo #bästaskolan #tenhultsnbg

Skolans häst Stella har tävlat idag. 2 rosetter kom med hem #tenhultsnaturbruksgymnasium #tenhultsnbg #skolhäst

#student2017 #tenhultsnbg #bästaskolan #tenhultsnaturbruksgymnasium