Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium

Din framtid i modebranschen börjar hos oss!
I över 100 år har Stockholms Tillskärarakademi utbildat ledande textila kreatörer. Nu har du chansen att gå i en unik skola i Sverige.

Hos oss kan du läsa Hantverksprogrammet - Textil Design

På Tillskärarakademin har vi både gymnasium och yrkesutbildningar inom mode, design, sömnad och mönsterkonstruktion, så man kan gå direkt ut i yrkeslivet eller till högre utbildningar inom textil och mode.

I ”modehuset” i centrala Stockholm har du unika förutsättningar att utveckla din kreativitet och samtidigt få en bra grund att stå på inför fortsatta studier och jobb inom mode- och designbranschen.

På Hantverksprogrammet, Textil design, lär du dig att tillverka egendesignade kläder och arbeta med hela kedjan från idéskiss till färdig produkt, du kan också läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Våra inspirerande lärare kan branschen och är erfarna pedagoger. Blandningen av teoretiska och praktiska ämnen skapar en kreativ och motiverande studiemiljö där vi kan se och uppmärksamma var och en.

Våra elever når goda studieresultat och det öppnar vägen för såväl högskolestudier som jobb i branschen.

Vårt nära samarbete med svenska design- och modeföretag ger eleverna ett väldigt bra nätverk när de är färdiga med sin utbildning.