På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Stockholms Tillskärarakademis Gymnasium


I över 100 år har Stockholms Tillskärarakademi utbildat ledande textila kreatörer. Nu har du chansen att gå i en unik skola i Sverige.

På Tillskärarakademin har vi både gymnasium och yrkesutbildningar inom mode, design, sömnad och mönsterkonstruktion. I ”Modehuset” i centrala Stockholm har du unika förutsättningar att utveckla din kreativitet och samtidigt få en bra grund att stå på inför fortsatta studier och jobb inom mode- och designbranschen. Du kan söka dig direkt ut i yrkeslivet eller till högre utbildningar inom textil och mode.

På Hantverksprogrammet, Textil design, lär du dig att tillverka egendesignade kläder och arbeta med hela kedjan från idéskiss till färdig produkt. Våra inspirerande lärare kan branschen och är erfarna pedagoger. Blandningen av teoretiska och praktiska ämnen skapar en kreativ och motiverande studiemiljö där vi kan se och uppmärksamma var och en. Hos oss kan du läsa in grundläggande högskolebehörighet.

På Teknikprogrammet, Design och Produktutveckling, får du fördjupa dig i den tekniska delen av både design och produktion, som 3D Cad och virtuella provrum. Du får också kunskaper i kläders passform, textila material, produktutveckling och hela designprocessen. Efter utbildningen är du redo att söka dig vidare till en högskoleutbildning.

Vårt nära samarbete med svenska design- och modeföretag ger eleverna ett väldigt bra nätverk när de är färdiga med sin utbildning.

Visa mer

Idag på kvinnodagen hyllar vi vår grundare Elvira Harms. Hon grundade @tillskararakademin år 1913 och var Sveriges första kvinnliga skräddarmästare. Allt detta i tid då kvinnan inte ens hade rösträtt! Hon var kraftfull och idog! Stor eloge till henne! Artikeln är från 1946. #tillskärning #bespoketailoring #womensday2018 #woman #women #powerfulwomen #tailoring #kläder #textil #skrädderi

På studiebesök med kursen Textil färg och form #couturenshemligheter #fashion #sustainablefashion #hautecouture

Vernissage i kväll och utställningen håller på tom 25 feb. Titta in på Lava och se vad HV15 har gjort och lärt sig under sina 3 år på #tillskararakademinsgymnasium #hantverksprogrammet

I kväll har vi öppet hus 17.30-19.00. Kom och träffa elever, lärare och rektor och se vad vi gör. Välkomna! #hantverksprogrammet #teknikprogrammet

Eleverna i årskurs 3 på skolan ska ha utställning på @kulturhusetstadsteatern inne på Lava. Eleverna stället ut material de har samlat på sig under sin utbildning. Välkomna på vernissage den 7 februari klockan 17:00-19:00 (Snacks och dricka bjuds på)