På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Yrkesgymnasiet Västerås


Yrkesgymnasiet Västerås är den lilla skolan i näringslivet. Hos oss är det en självklarhet att bli bemött med respekt, att alla blir sedda och kan lära utifrån sina möjligheter och sina förmågor. För oss är det viktigt att matcha rätt lärlingsplats mot rätt elev. Vi kan stolt säga att vi är den enda skolan i Västerås som har gymnasiala yrkesutbildningar med lärlingskonceptet. När du lämnar YG är du anställningsbar! Det vi kan lova, är att vi är en skola mitt i näringslivet, en skola utöver det vanliga!

Vi kan nu även glatt berätta att vi fått vår första elev som kommer att göra en del av sin praktiktid utomlands. Eleven kommer att jobba i Spanien på ett elföretag. Ännu ett gott exempel på att Yrkesgymnasiet är skolan där allt är möjligt!

Vi vill göra dig anställningsbar
Yrkesgymnasiet är rätt val för dig som vill lära dig ett yrke från grunden i en studieform där du jobbar mycket praktiskt. Minst 50% av din utbildningstid är ute på en arbetsplats tillsammans med en erfaren handledare. Vi söker dig som vill bli framtidens yrkesman eller yrkeskvinna.  

APL under utbildningen
Vi tror att eleverna lär sig bättre genom att arbeta ämnesövergripande och verklighetsbaserat. Genom att halva utbildningen sker i form av praktik (APL = Arbetsplatsförlagt Lärande) på en plats i verkligheten, får du ett värdefullt kontaktnät som kan generera inte bara extrajobb utan även anställning efter utbildningens slut. Därför tycker vi att det är viktigt att ha bra och kvalitativa APL-platser. Vi samarbetar med såväl branschförbunden som med företag inom det lokala och regionala näringslivet. Vi söker efter framgångsrika och välskötta företag som är i behov av just dig. 

Yrkesgymnasiet i samhället
På Yrkesgymnasiet vill vi att våra elever ska vara förebilder. Därför får de inte bara en värdefull utbildning inom sina yrken, de får även göra gott för samhället och miljön. Vi på Yrkesgymnasiet vill ge vad vi kan av hjärta och kunskap, därför får våra elever delta i projekt som gynnar samhället. 

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon: 010-33 10 200
Epost: [email protected]

Visa mer

💪🏻💪🏻👊🏻🏃🏽‍♀️🏃🏻🚴🏾🚴🏼‍♀️🏋🏿 💚#yrkesgymnasietvästerås #yg

Julavslutning på YG Västerås med tävling i byggande av pepparkakshus, hela havet stormar och julsång 🤶🏽🎅🏻👌🏻

Julavslutning på Yrkesgymnasiet Västerås, tävling i pepparkakshus-bygge! Alla är verkligen.. jätteduktiga...😆🎅🏼🤶🏼 God jul önskar vi alla på YG! #ygvasteras #yrkesgymnasiet #merryxmas

Idag hälsar Mattias på sin gamla högstadieskola, Persboskolan💚 #yg #yrkesgymnasiet #ygvasteras

Hello Stålforsskolan! Idag kör vi minimässa, kom förbi och prata med gryyymma Wiona!💚💙 #yrkesgymnasiet #ygvasteras @stalforsskolan_eskilstuna

Nu har vi (äntligen) dragit en vinnare till vår nummertävling som vi hade på gymnasiemässan, vinnare blev Moa H! (Vinnaren är kontaktad) grattis!🥇🎬💚 #sfbio #yrkesgymnasiet #ygvasteras