Åva-elever gör succé inom restaurangbranschen

Stjärnkock och uttagen till Svenska kocklandslaget, så bra kan det gå. Restaurang Vollmers i Malmö fick i år hela två Guide Michelin-stjärnor. Där arbetar kocktalangen Joakim Larsson som gick på Åva gymnasium i klassen HR08. I samma klass gick Daniel Haynes som är uttagen till det Svenska kocklandslaget, vilket ju är en stor dröm för många inom restaurangvärlden. Som grädde på moset har Åva sina nya fräscha RL-lokaler färdiga från hösten 2017, där restaurangeleverna kommer att kunna laga mat i en mer autentisk miljö.

Restaurang Vollmers i Malmö har 2017 utökat antalet Guide Michelin-stjärnor till hela två stycken! Där arbetar kocktalangen Joakim Larsson som gick på Åva gymnasium i klassen HR08. Om en restaurang tilldelas en Guide Michelin-stjärna räknas den som riktigt bra, vid två stjärnor… ja, ni förstår själva.

- Att få två stjärnor känns helt overkligt. Mina år på Restaurangprogrammet på Åva gymnasium har jag god nytta av idag. Det var en lärorik tid som lade en riktigt bra grund inför arbetslivet, säger kocktalangen Joakim Larsson.

Den ena framgångssagan avlöser den andra. Den före detta Åva-eleven Daniel Haynes har blivit uttagen till Svenska kocklandslaget, vars nästa tävling är Culinary World Cup i Luxemburg hösten 2018. Daniel arbetar idag på restaurangen Tap Room i Stockholm.

- Jag tänker tillbaka på min tid på Åva som väldigt positiv. Åva har många väldigt kunniga och inspirerande lärare och jag hade fantastiska klasskamrater som jag fortfarande har kontakt med än idag.

Daniel nämner att kämparglöd är guld värt att ha om man tänker sig ett yrke inom branschen. Det kan vara slitsamt och tufft ibland, men värt det alla gånger för den som brinner för matlagning.

- Det finns en så stor glädje och sammanhållning inom branschen. Jag skulle definitivt rekommendera restaurangprogrammet för personer som är drivna och målmedvetna, berättar Daniel.

Nya unika RL-lokaler på Åva
Bra för alla matglada att känna till är att Åva har nya fräscha restauranglokaler från hösten 2017. Där lagar eleverna mat som om de vore i en riktig restaurang, och besökare kommer vara hjärtligt välkomna dit för att avnjuta deliciösa måltider.

Bildtext
Daniel Haynes har fått den stora äran att vara med i det Svenska kocklandslaget