Åvas restaurangskola invigd

Måndagen den 25 september sken solen medan Åvas nya restaurangskola invigdes med pompa och ståt. Våra proffsiga elever serverade snittar och lunch och Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Sofia Paulsson klippte bandet och förklarade nya restaurangskolan invigd. På plats avslöjades också restaurangens namn!

Bland gästerna hittade vi bland andra branschfolk som Åva har goda utbyten med när det bland annat gäller elevernas APL-platser. Representanter från Täby kommun var också på plats, likaså andra inbjudna och en del personal från skolan.

Besökarna fick kika närmare på de toppmoderna lokalerna, bli serverade en deliciös lunch av Åvas elever samt höra mer om arbetet med restaurangskolan.

Eleverna utförde sina respektive uppdrag med bravur − stil och elegans genomsyrade varje gest genom hela invigningen. Stjärna i kanten till alla er!
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Sofia Paulsson höll tal och berättade om det betydelsefulla arbetet och lyckade resultatet. Sofia klippte bandet och förklarade Åvas restaurangskola invigd.

Namnet på restaurangen valt med omsorg
Namnet som Åvas nybyggda restaurangskola fått är rÅVAra! Amanda Hurst, biträdande rektor som varit drivande i arbetet med restaurangskolan, berättade att vi är noga med att använda fina färska råvaror på restaurangen och att det är något vi vill sätta ord på.

Sveriges kanske bästa restaurangskola
På Åva får eleverna som går restaurang- och livsmedelsprogrammet vara med och driva en riktig restaurang tillsammans med professionella lärare. Den unika möjligheten hittar man här hos oss, vilket ger eleverna de bästa förutsättningarna för att utvecklas i en kreativ och genuin miljö.Vi vill skapa Sveriges modernaste och bästa restaurangskola för våra elever, medarbetare och besökare.

Här kommer besökare att kunna avnjuta underbara luncher från och med nu. Varmt välkommen hit, säger vi redan nu!

På vår hemsida kan du se flera bilder från invigningen.