Grattis! I sommar kan du åka Gratis!

Sommaren 2018 kommer hundratusentals grundskole- och gymnasieelever i Sverige få använda den kollektiva lokaltrafiken alldeles gratis.

Regeringen har beslutat om att ge ett statligt stöd för sommarlovsresor och respektive kommun förser elever i årskurserna 6 – 9 på grundskolorna samt eleverna i årskurser 1 – 2 på gymnasieskolorna med sommarlovskorten.

Det blir gratis sommaråkning med olika startdatum, beroende på vilken kommun du, som är högstadie- eller gymnasieelev, är folkbokförd i. Exempelvis kan man i vissa kommuner få börja åka gratis redan från 1 juni och i andra, som t.ex i Stockholm - från den 16 juni.

Passa på och åk en extragång till badet, till picknik i parken, till en biograf eller för att besöka släkt och vänner! Trevlig sommar önskar vi på GymnasieGuiden.se!

Hänvisning: Regeringens beslut från maj 2018.