Högre bidrag för gymnasieelever

God nyhet för nuvarande och blivande gymnasieelever!

Studiebidraget på gymnasiet höjs från 1 juli år 2018 med 200 kr ( från 1.050 till 1.250 kr/månad). Höjningen av studiebidraget genomförs den 1 juli 2018, men gäller för studier från och med den 1 mars 2018.

Sista ordinarie utbetalning av Studiebidraget för vårterminen (VT 2018) äger rum den 29 juni 2018.

Studiebidraget är det bidrag som du som studerar på gymnasiet kan få till och med första kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Från andra kalenderhalvåret (från 1 juli) det kalenderår man fyller 20 år kan man ha rätt till Studiemedel, även om man fortfarande läser på en gymnasieskola.

Tilläggsutbetalning
Hen som studerade på gymnasiet på heltid under mars 2018 och senare kan ha rätt att få en tilläggsutbetalning av det höjda beloppet (utbetalning kommer äga rum efter den 1 juli 2018). Tilläggsutbetalningen är på max 900 kr. Beloppets storlek kan variera beroende på om den studerande till exempel har haft ogiltig frånvaro eller gjorde uppehåll i sina studier under perioden mars-juni 2018.

Skolka inte!
Om man som är gymnasieelev har ogiltig frånvaro finns det risk att man förlorar studiebidraget.

Lilla ordboken
CSN - en forkortning för Centrala Studiestödsnämnden.

Läs mer om studiebidrag på CSN´s hemsida.