LAN-kvällar det bästa med El- och energiprogrammet

Andreas Green går El- och energiprogrammet IT på Grillska Gymnasiet i Stockholm. En av de aktiviteter han gillar mest är LAN-kvällar. Då spelar eleverna i årskurs ett, två och tre tillsammans, med eller mot varandra i olika spel.

För att sy ihop elevernas kunskaper och förena nytta med nöje arrangerar Andreas mentor Valdimir LAN på skolan. Det innebär att kunskaper eleverna får på de ämnesspecifika kurserna kommer till användning när elever och lärare tillsammans sätter ihop skolans nätverk inför LAN-kvällarna.

Teoretiska kunskaper i praktiken
Det handlar bland annat om kunskaper om att sätta ihop kablar, nätverksswitchar och allt annat som krävs för att få bygga ihop ett större nätverk och få det att fungera för att sedan kunna spela ihop med andra. Nätverk är också något som Andreas kan tänka sig att arbeta med efter gymnasiet. Antingen kan Andreas tänka sig att jobba som datorreparatör eller att utforma datorer för andra syften, inte bara rädda datorer.

Datorintresset avgjorde gymnasievalet
På frågan om varför Andreas sökte till programmet svarar han att datorer har varit ett intresse sedan han var barn.  Att både förbättra prestandan men också rädda innehållet på datorer som sjunger på sista refrängen är något han tycker är spännande och roligt. Han motiveras av att få lära sig mer om hur datorer fungerar både hårdvaru- och mjukvarumässigt. En annan inspirationskälla berättar Andreas är hans mentor och lärare som undervisar i flertalet ämnen inom programmet.

Kunniga lärare inspirerar
Andreas råd är att om du har ett intresse för datorer så sök dig till el och energiprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm. En stor anledning till att han trivs så bra på Grillska är att lärarna besitter en stor kompetens, kan mycket och är bra på att lära ut.

Läs mer om El- och Energiprogrammet IT på Grillska