TIPS INFÖR GYMNASIEMÄSSAN I STOCKHOLM 21-23 NOVEMBER

Den 21-23 november går 2019 års gymnasiemässa av stapeln i Stockholm. Vi på NTI Gymnasiet vet att besöket mässan är ett bra tillfälle för dig att träffa skolorna och samtidigt se till att skaffa dig information om olika program och inriktningar. Därför har vi samlat lite tips till dig här nedan. Utöver skolor, elever och lärare finns även studie- och yrkesvägledare på plats för att hjälpa dig.

PS. NTI Gymnasiet har nio olika skolor i Stockholm. Scrolla ner för att se vilken som ligger närmast dig.

På mässan har du möjlighet att ställa alla frågor du funderar över vad gäller skolorna och vad de kan erbjuda dig. I listan nedan har vi sammanställt några frågor som kan vara bra att ställa och som kanske kan hjälpa dig på den – ibland – något snåriga vägen mot rätt beslut. Vad som faktiskt är rätt svar på frågorna kan bara du veta. Fundera därför över vad som är viktigt för just dig. Vad vill du få ut av dina tre år på gymnasiet?

Frågor att ställa under gymnasiemässan:

• Hur är stämningen på skolan?
  • Vad är skolans elever mest/minst nöjda med?
  • Vilka möjligheter har eleverna att påverka skolan och undervisningen?
  • Hur ser det ut med kurser som ger högskolebehörighet?
  • Vad kan man jobba som/vilka utbildningar kan man läsa efter utbildningen?
  • Hur stora är klasserna och hur många elever går det på skolan?
  • Hur långa är skoldagarna?
  • Hur ser det ut med behöriga lärare?
  • Finns det studie- och yrkesvägledare på skolan?
  • Har skolan kurator, skolsköterska och annan personal som arbetar med elevhälsa?
  • Hur fungerar det med idrottsundervisningen? Har skolan en idrottshall eller hyr de in sig på olika gym och idrottsanläggningar?
  • Har skolan en egen matsal och fri skollunch?
  • Vilka språk kan man läsa?
  • Vilket stöd kan jag som elev få om jag har specialbehov (t.ex. dyslexi eller svårt för svenska?)

Frågor att ställa till NTI Gymnasiet:

• Berätta mer om skolans Makerspace och hur ni använder er av det?
  • På vilket sätt är Tech, IT och Science en del av utbildningen?
  • Vad innebär det egentligen att NTI erbjuder en framtidssäkrad utbildning?
  • Berätta mer vad skolans gör för att hålla utbildningarna relevanta?
  • Har skolan några samarbetspartners och hur ser samarbetet i sådana fall ut?

På plats och redo att svara på alla dina frågor finns både lärare och elever från NTI Gymnasiet. NTI Gymnasiet har nio gymnasium i Stockholm. På mässan hittar du alla NTI-skolor i monter C09:21.

Vi ses på mässan!

PS. Bor du i en annan del av Sverige eller har du inte möjlighet att vara med på årets mässa? Inga problem. Du kan även besöka skolorna på Öppet hus. Datum för Öppet hus hittar du nedan:

NTI Gärdet

NTI Handelsgymnasiet

NTI Nacka

NTI Sundbyberg

NTI Sollentuna

NTI Stockholm

NTI Södertörn

NTI Stockholm Vetenskapsgymnasiet

NTI Solna Vetenskapsgymnasiet

På hemsidorna kan du även anmäla dig till elev för en dag – ett utmärkt tillfälle att lära känna skolan och den utbildning du är intresserad av. Ett skolbesök ger dig en bättre bild av stämningen på skolan, hur lärarna arbetar och vad ett val av det program du är intresserad av verkligen innebär.