Undersköterska vunnit Brons i Yrkes-VM

Vård- och omsorgscollege möter Jonna Mjörnell, undersköterskan som vunnit Brons i Yrkes-VM i Ryssland i augusti 2019 – detta visar att vi har en undersköterskeutbildning i Världsklass!
Jonna har redan när hon var liten drömt om att arbeta som sjuksköterska, en stor anledning var att hennes mamma som arbetade som sjuksköterska kom hem och hade en stark yrkesstolthet, hon verkligen gillade sitt jobb.
Så att välja undersköterskeprogrammet på vård och omsorgscollege var givet, att välja ett gymnasieprogram kan annars vara svårt men Jonnas tips är att känna med hjärtat vart det känns rätt att gå. Men om man brinner för att hjälpa andra människor, ha roligt på jobbet och veta att man får jobb direkt efter gymnasiet så är undersköterskeprogrammet ett bra val.
Det bästa och roliga med jobbet som undersköterska är att man möter många olika människor, det är intressant och utvecklande. Att göra skillnad för andra och jobba med människor är intressant och givande.
I Yrkes-VM tävlar ungdomar med olika yrkeskategorier från många olika länder, i undersköterskeyrket tävlade 19 länder.
Det som Jonna trodde skulle vara största utmaningen var att allting var på engelska, men det visade sig vara annat som var mer utmanande i tävlingen. När hon kände att något moment inte blev exakt som det borde att då gå vidare med nästa case och kämpa och ge allt, det var tufft!
Idag studerar Jonna till sjuksköterska men har kvar sitt jobb på Danderyds strokeavdelning där hon trivs bra. I framtiden kan hon tänka sig arbeta som barnsjuksköterska eller inom ambulansen där det är många adrenalinkickar. Även en framtid som vårdlärare finns i hennes tankar, hon hade själv väldigt bra lärare som inspirerade eleverna bra.

Kom och träffa elever, lärare och rektorer från certifierade skolor inom VO-College Stockholm i samband med Gymnasiemässan 2019 på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Passa på att mingla runt och få svar på just dina frågor och hur det är att vara elev hos oss. Vi finns på plats i montrarna:

C 12:25 - Kungsholmens Västra gymnasium
C 07:40 - Tullinge gymnasium