Vi är Sveriges största UF-skola!

Nu är det klart att Grillska Gymnasiet i Eskilstuna är Sveriges största UF-skola 2017/2018.

• Det betyder att vi är den gymnasieskola i Sverige som har flest elever registrerade inom Ung Företagsamhet, berättar Jani Pokkinen, stolt lärare i entreprenörskap på Grillska Gymnasiet i Eskilstuna.

Att Grillska Eskilstuna är bäst i Sverige på UF-företag är inte förvånade. Alla elever på skolan har entreprenörskap på schemat och får möjlighet att starta ett UF-företag via Ung företagsamhet och driva det under ett läsår.

– Entreprenörskap ligger i skolans strategi och är ett långsiktigt arbete och långsiktigt mål. Nu ska vi bibehålla och utveckla UF-företagandet på skolan kommande år, säger Jani Pokkinen.

Han berättar att det roligaste med entreprenörskap att se elever växa.
  – Det känns bra att ge eleverna en förberedelse för livet.

Utmärkelsen firades på skolan med att UF-företagen fick visa upp sig, presentera sina företagsidéer och sälja sina produkter. Här finns en mängd smarta uppfinningar, nytänkande och entreprenöranda.