På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Marina Läroverket

OBS! Alla våra utbildningar ger behörighet till högskolan.

Marina läroverket erbjuder följande gymnasieutbildningar:

  • Marinbiologiutbildningarna (NB SV)
  • Ledarskap och kommunikation (SA)
  • Marinteknikutbildningen (MT MX)
  • Företagande och entreprenörskap (EK)

Tiden i gymnasieskolan ska vara lustfylld och rolig samt ge en god grund för fortsatta studier eller yrkesliv - vi erbjuder allt detta.

Marina läroverkets övergripande mål är att våra elever:

  • Mår bra
  • Utmanas och lyckas
  • Behåller intresset

Skolans marina profil ger stora möjligheter för dig som har ett marint fritidsintresse och vill skaffa dig god behörighet för högre studier men också för dig som siktar mot en marin yrkeskarriär. Den marina profilen skapar förutsättningar att nå våra mål och vi vet att kombinationen teori och praktik leder till fördjupad kunskap.  Alla våra utbildningar ger möjlighet till grundläggande behörighet för vidare studier på högskolan. 

Långseglingar
Utbildningarna är unikt utformade kring respektive inriktning. Alla elever gör delar av utbildningen på skolans båtar och skepp. Vi genomför utbildningsseglingar i Östersjön, Nordsjön, Medelhavet och på Atlanten med skolsegelfartygen Älva och Belle Amie. Våra seglingar ger, förutom äventyr, upplevelser och erfarenheter - personlig utveckling och vänner för livet.

För att kunna delta fullt ut i långseglingarna krävs ett godkänt Läkarintyg för sjöfolk, dvs att du inte lider av något allvarligt sjukdomstillstånd. Har du frågor kring detta är du välkommen att kontakta skolhälsovården.

Välkommen ombord!

Visa mer

Nu sitter Älvas välsignade klass på ett överbokat flyg hem till Sverige efter en helt fantastisk månad på vårt älskade fartyg. Enormt tack till hela besättningen, Lasse och Magnus och så klart hela vår klass som verkligen har gjort den här resan helt magisk.

Efter en kort 16-18h segling mellan Santa Cruz Teneriffa till Las Palmas på Gran Canaria var vi äntligen framme, och detta betydde att det var dags för våran första marinbiologiska exekution! (På Kanarieöarna) Efter ett antal brända ryggar, men desto fer glada miner så kryper sig nu alla till kojs efter ännu en dag på de varmare bräddgraderna. Så kom ihåg, lets be careful out there och segla lugnt! ;)

Hejsan hejsa alla små optimister! Efter två köriga men kul dagar här på Älva till kajs på Teneriffa i staden Santa Cruz är det äntligen dags för oss i MB15b att erövra Älvagrammen på riktigt! Så nu hälsar vi er välkomna på en helt sjuk månad nere på de varmare breddgraderna med Mb15b! ;) Segla lugnt

Trots en lång dag på flyget när nästan alla har fått gå och lägga sig tar sig några an sina kvällsuppgifter med glatt humör!