Mora Gymnasium

Drömmer du om att bli en elitidrottare? Bli en - hos oss!

På bilden ses Rasmus Koskinen som går tredje året på Ekonomiprogrammet och kombinerar sina studier med Ishockey. Rasmus har representerat Mora IK:s A-lag i Hockeyallsvenskan och varit en av J20-Super- Elitlagets bärande spelare de senaste åren. Han har varit en ledare i lagen han spelat i och varit ett stort föredöme för de andra. Själv säger Rasmus att det kan vara tungt ibland att både studera och hålla på med idrott och man måste vara beredd på att slita ganska hårt.

Idrottsgymnasiet i Mora har funnits i 30 år och under den tiden har idrottselever studerat och utvecklats till nationella och internationella stjärnor, bl.a: Anna Haag, Emil Jönsson, Calle Halfvarsson (skidor), Ellinor Berling, Therese Karlsson (innebandy) är några av dem.

Flera f d ishockeyelever har lyckats bra internationellt, några av dem är: Mattias Ekholm, Lukas Bengtsson, Tom Nilsson, Mantas Armalis m fl. Alla med NHL-kontrakt.

Eleverna vid skolan kommer från Sveriges alla hörn. Totalt har skolan cirka 900 elever. Cirka 300 elever från ett 50-tal kommuner studerar vid de olika idrottsutbildningarna: RIG/NIU: Längdskidor, Skidorientering, NIU: Ishockey, Innebandy, Fotboll, Mountainbikeorientering. Vi har även Lokala Idrottsutbildningar.

Tack vare gymnasiets goda rykte i idrottsvärlden och höga kvalitet på specialidrottslärare och tränare har utbildningarna stor attraktionskraft för idrottande ungdomar. I Mora finns dessutom en väl fungerande infrastruktur med bra arenor för träning och tävling. Vi satsar på att se hela människan; dina studier, din mentala träning, din fysiska träning, ditt näringsintag.

Du kan söka till följande program om du vill kombinera dina studier med idrott: BA, BF, EE, EK, NA, RL, SA, TE.

Dessutom har vi en populär Friskvårdsprofil som erbjuder kurser inom hälsa, träning och ledarskap 3 ggr/vecka. Detta för elever på BF, EK, NA, RL, SA, TE. Du kan på profilen bli licensierad personlig tränare (PT).

Våra lärlingsutbildningar
Vi har ett flertal lärlingsutbildningar, en del program erbjuds endast som lärlingsutbildning.

Bygg- och anläggningsprogrammet
Nationell inriktning: Husbyggnad
Erbjuds även som Lärlingsutbildning, med fördjupning inom områdena golvläggning, plåtslageri, mureri och specialyrken

Fordon- och transportprogrammet
Nationell inriktning: Personbil
Erbjuds även som Lärlingsutbildning, med fördjupning "Lastbil och mobila maskiner".

Hotell- och turismprogrammet
Nationell inriktning: Hotell och konferens
Nationell inriktning: Turism och resor

Industritekniska programmet
Nationell inriktning: Produkt och maskinteknik

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Nationell inriktning: Kök och servering, profil inom inriktningen: Kock
Erbjuds även som Lärlingsutbildning, med fördjupning inom servering eller chark
Nationell inriktning: Bageri och konditori
Erbjuds endast som Lärlingsutbildning

På Mora gymnasium finns totalt 11 nationella program samt Introduktionsprogrammen. Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om dessa!

Välkommen till oss!