Mora Gymnasium

Drömmer du om att bli en elitidrottare? Bli en - hos oss!

På bilden ovan ses Matej Galbavy som går tredje året och trivs väldigt bra. Han säger så här om att gå på skolan:

– Det funkar jättebra för mig att kombinera skola och ishockey. Ledare och lärare är alltid villiga att hjälpa, dom skapar trygghet och hjälper mig att nå mina mål…. som är att få spela i SHL!

Matej fick under fjolåret debutera i A-laget. En upplevelse som han gärna vill ska gå i repris!

Idrottsgymnasiet i Mora har funnits i 30 år och under den tiden har idrottselever studerat och utvecklats till nationella och internationella stjärnor, bl.a: Anna Haag, Emil Jönsson, Calle Halfvarsson (skidor), Ellinor Berling, Therese Karlsson (innebandy) är några av dem. Flera f.d ishockeyelever har lyckats bra internationellt, några av dem är Mattias Ekholm, Lukas Bengtsson, Tom Nilsson, Mantas Armalis m fl. Alla med NHL-kontrakt.

Eleverna vid skolan kommer från Sveriges alla hörn. Totalt har skolan cirka 1000 elever. Cirka 300 elever från ett 50-tal kommuner studerar vid de olika idrottsutbildningarna: RIG/NIU: Längdskidor, Skidorientering, NIU: Ishockey, Innebandy, Fotboll, Mountainbikeorientering. Vi har även Lokala Idrottsutbildningar.

Tack vare gymnasiets goda rykte i idrottsvärlden och höga kvalitet på specialidrottslärare och tränare har utbildningarna stor attraktionskraft för idrottande ungdomar. I Mora finns dessutom en väl fungerande infrastruktur med bra arenor för träning och tävling. Vi satsar på att se hela människan; dina studier, din mentala träning, din fysiska träning, ditt näringsintag.

Du kan söka till följande program om du vill kombinera dina studier med idrott: BA, BF, EE, EK, NA, RL, SA, TE. Dessutom har vi en populär Friskvårdsprofil som erbjuder kurser inom hälsa, träning och ledarskap 3 ggr/vecka. Detta för elever på BA, BF, EE, EK, NA, RL, SA, TE. I årskurs tre erbjuds du en fördjupning mot en europeisk PT-licens som är den högsta licensen man kan få i Sverige.

På Mora gymnasium finns totalt 11 nationella program samt Introduktionsprogrammen. Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om dessa!

Välkommen till oss!

Våra lärlingsutbildningar
Vi har ett flertal lärlingsutbildningar, en del program erbjuds endast som lärlingsutbildning.

Bygg- och anläggningsprogrammet
Husbyggnad med fördjupning inom områdena golvläggning, mur- och putsverk samt specialyrken - även som Lärlingsutbildning,

Fordon- och transportprogrammet-  endast som lärlingsutbildning
Personbil med fördjupning "Lastbil och mobila maskiner"