Segragymnasiet

Styrka, Entreprenörskap, Gemenskap, Resultat och Anställningsbarhet = SEGRA!

En naturbruksskola med kvalité i fantastisk miljö som både ger anställningsbarhet direkt efter gymnasiet och möjlighet att läsa allmän högskolebehörighet. Skolans internat ger dig vänner för livet.

Lantbruk
Utbildningen har kompetent personal och stark koppling till moderna lantbruksföretag. Entreprenadprofilen innehåller truck, hjullastare och grävmaskin.

Djur - Häst
Anpassa din hästutbildning! Välj ridprofil eller ridprofil med högskolebehörighet. Du kan välja att profilera dig mot unghästar, islandshäst, djursjukvård eller alternativt hästföretagande. Vi har nationell idrottsutbildning (NIU) för häst. Du kan ta med din egen häst till skolan.

Djur - Djursjukvård
Under åk 1 följer du antingen hästklassen eller hundklassen. Under åk 2 går du över till inriktning Djursjukvård, där du varvar ämnet djursjukvård med kurser som svenska och matematik för att få allmän högskolebehörighet. Under åk 3 läser du vidare inom ämnet djursjukvård där det ingår mycket praktik.

Djur - Hund
Du får en bred hundutbildning och tränar varje vecka med din egen hund. Du har under utbildningen möjlighet att ytterligare fördjupa dig inom hundfriskvård eller besökshund. Du kan med fördel ta med din egen hund till skolan.

#NIU #öppethus #segragymnasiet

Välkomna! OBS! Nytt datum 14 december! #segragymnasiet #NIU

Fint reportage om #segragymnasiet i #lantbruketsaffärer häromveckan 🌟!

Välkomna! #niu #segragymnasiet #hästar #naturbruksgymnasium

Idag hottar ni oss på gymnasiemässan i Helsingborg 😊! #segragymnasiet #gymnasiemässan #helsingborgsarena