Segragymnasiet

Styrka, Entreprenörskap, Gemenskap, Resultat och Anställningsbarhet = SEGRA!

En naturbruksskola med kvalité i fantastisk miljö som både ger anställningsbarhet direkt efter gymnasiet och möjlighet att läsa allmän högskolebehörighet. Skolans internat ger dig vänner för livet.

Lantbruk
Utbildningen har kompetent personal och stark koppling till moderna lantbruksföretag. Entreprenadprofilen innehåller truck, hjullastare och grävmaskin.

Djur - Häst
Anpassa din hästutbildning! Välj ridprofil eller ridprofil med högskolebehörighet. Du kan välja att profilera dig mot unghästar, islandshäst, djursjukvård eller alternativt hästföretagande. Vi har nationell idrottsutbildning (NIU) för häst. Du kan ta med din egen häst till skolan.

Djur - Djursjukvård
Under åk 1 följer du antingen hästklassen eller hundklassen. Under åk 2 går du över till inriktning Djursjukvård, där du varvar ämnet djursjukvård med kurser som svenska och matematik för att få allmän högskolebehörighet. Under åk 3 läser du vidare inom ämnet djursjukvård där det ingår mycket praktik.

Djur - Hund
Du får en bred hundutbildning och tränar varje vecka med din egen hund. Du har under utbildningen möjlighet att ytterligare fördjupa dig inom hundfriskvård eller besökshund. Du kan med fördel ta med din egen hund till skolan.

Vintern håller oss i sitt grepp men vi drömmer om våren så växterna kan få börja spira. #naturbruksgymnasium #lantbruk #tvåbladsstadie #fyrbladsstadie #nuvillvihavår #segragymnasiet

Boka redan nu in vår Segradag! #segragymnasiet #segradagen #carlhedin #viinvigervårtnyahäststallochmycketmer

Nu går hela detta gänget och alla våra fina elever på ett välförtjänt sportlov! #sportlov #segragymnasiet #naturbruksgymnasium

Idag har vi firat alla hjärtans dag på @segragymnasiet med kramrutor, kärleksmums och mycket #segrakärlek ❤️!

#segrakärlek ❤️

Du vet väl att du kan läsa Islandshästprofil på vår hästinriktning på Segragymnasiet?! #islandshäst #gymnasieval2018 #gångvad