Naturbruksskolan Sötåsen

Naturbruksskolan Sötåsen erbjuder utbildning inom naturbruksprogrammet

Naturbruksskolan Sötåsen hittar du strax utanför Töreboda med gångavstånd till centrum där det finns goda reseförbindelser med buss och tåg. På Sötåsen har du närhet till natur, varierade fritidsaktiviteter samt en kreativ och utvecklande studiemiljö.

På Sötåsen har vi det nationella yrkesprogrammet Naturbruksprogrammet och särskoleprogrammet Skog, Mark & Djur.

Inom inriktningen Djur erbjuder vi även ett flertal utbildningar inom häst / ridsport. Dessa utbildningar läses på Axevalla Hästcentrum.

Inriktningen Djur med yrkesutgångarna:

Inriktningen Lantbruk med yrkesutgångarna:

Inriktningen Trädgård med yrkesutgångarna:

Utbildningen är både teoretisk och praktisk. Vi erbjuder också introduktionsprogram och gymnasiesärskola.

Här pluggar du i en härlig miljö tillsammans med cirka 150 andra elever och du möts av engagerad personal. Skolan erbjuder moderna lärosalar med bra IT-stöd, ett ekologiskt skoljordbruk och ett bemannat internatboende med stor fritidsverksamhet.

Axevalla Hästcenter erbjuder utbildning inom inriktningen Djur och mot yrkesugångarna:

NIU - Ridsport vänder sig till dig som vill träna och tävla (kanske även professionellt). Utbildningen har tränare och pedagoger som är mycket kompetenta och kunniga. Att läsa ridsport är att kombinera dina studier med en tävlingskarriär på hög nivå. PersonaI på skoIan fokuserar på att möta dessa krav samtidigt som vi också ställer krav på dig.

Jobb eller högskola – valet är ditt
Naturbruksprogrammet innehåller både teori och praktik och leder till att du blir redo för både jobb och vidare studier. Programmet är yrkesförberedande och en del av utbildningen får du ute på företag, vilket ger dig både viktiga erfarenheter av praktiskt arbete och fina möjligheter att skapa kontakter.

Hos oss får du grundläggande behörighet till högskola och universitet inom naturbruksprogammet.  Sedan några år erbjuder vi också kompletterande kurser för särskilt behörighet motsvarande delar av naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammet. Kontakta skolan så berättar vi mer!
I alla inriktningar ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, så kallad APL.

Hos oss finns:

• internationella utbyten
  • möjlighet att starta företag med Ung Företagsamhet
  • internat med trådlöst nätverk
  • hemlagad mat
  • forskningsmiljöer för framtida energilösningar
  • ekologisk mjölkproduktion

Har du vad som krävs? TävIingsridning kräver rätt förutsättningar för både dig och din häst. Sötåsen erbjuder dig som är häst- och tävlingsintresserad möjlighet att kombinera dina gymnasiestudier med ditt hästintresse. Du läser de teoretiska ämnena på Sötåsen och de praktiska delarna på Axevalla. Är du intresserad? Gå in på www.naturbruk.nu för mer information.

Vill du veta mer?
Besök oss på www.naturbruk.nu/sotasen eller på Facebook.

Under gårdagen på Eurohorse 2018 kunde du bland annat möta våra hovslagare i vår monter B08:11 och ”Morgondagens hästskötare” i paddocken. Missade du dem igår? Idag får du en ny chans kl. 11:30, 16:00 & 19:00, välkomna! #eurohorse #eurohorse2018

Är du sugen på att testa hur det känns att sitta i en tävlingssulky och lära dig mer om hur det är att vara travelev på Axevalla Hästcentrum? Besök oss i Naturbruksförvaltningens monter B08:11 under Eurohorse 22-25 februari. Välkomna! #naturbruknu #eurohorse #trav #eurohorse2018

Välkomna att besöka vår monter B03:27 på Svenska mässan. #mydog