På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Hotell och konferens
Hotell- och turismprogrammet

Uppskattar du att möta människor? Är du också serviceinriktad? Då kan inriktningen hotell och konferens på Hotell- och turismprogrammet vara något för dig.

Inriktningen ska ge dig kunskaper för arbete inom ett hotells olika avdelningar och inom konferensverksamhet. Den ska ge dig fördjupade kunskaper i service och bemötande samt förmåga att organisera, planera och genomföra möten och evenemang.

Här lär du dig om ett hotells olika avdelningar och verksamheten på konferenser. 

Stor bredd på arbetsuppgifter

Du får träna dig på arbetet i en reception och lära dig digitala bokningssystem ta hand om rummen. Du lär du dig ta emot gäster och se till att de får den service de väntar sig inför möten eller konferenser. 

Du får också en kurs i grundläggande alkoholhantering då många hotell numera förlägger barverksamhet till receptionen.

Du får kunskaper och färdigheter i hur man organiserar, planerar och genomför mässor, konserter, eller arrangemang för företag, till exempel kick-off, kundträffar och personalfester.

Under din utbildning kommer du även vara ute på ett företag och praktisera ditt yrke, så kallad APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Efter gymnasiet är du behörig till yrkeshögskolan men kan också börja jobba direkt om du vill det. Genom dina individuella val har du möjlighet att få högskolebehörighet direkt på programmet.

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen hotell och konferens kan vara: hotellreceptionist, våningsservicemedarbetare, konferens- och mässvärd, försäljare eller bokare. 

Några kurser på inriktningen hotell och konferens

  • Frukost och bufféservering
  • Reception 1
  • Våningsservice 1
  • Konferens 1.

Programplan för Hotell- och turismprogrammet kan du se här>>

Skolor med inriktning Hotell och konferens inom Hotell- och turismprogrammet